210 kilométert úszott egyhuzamban ez az ameriaki nő

Sarah átúszott a tengeren.

Elsőként úszta át négyszer egyfolytában a La Manche-csatornát Sarah Thomas, aki kedden ért partot Doverben - tudósított a BBC.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Zak and Cherrydidi (@zakthecolliedog_at_cherrydidi) on

A 37 éves amerikai ráktúlélő vasárnap kora reggel indult a kihívás teljesítésére, több mint 54 óra alatt tette meg az utat. Az ultramaratoni nyílt vízi úszó - aki egy éve esett át az utolsó mellrák elleni kezelésén - "minden ráktúlélőért" teljesítette a kihívást.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by BrandiHitt (@abc7brandi) on

Nagyjából 129 kilométeresre tervezte az utat, de az erős áramlatok miatt majdnem 210 kilométert kellett úsznia. "El se hiszem, hogy megcsináltam. Elég kimerült vagyok, egy napig csak aludni szeretnék" - mondta el a szurkolóktól zsúfolt partra érve a BBC-nek. 

A coloradói Sarah Thomas elmondta, hogy az úszásban a legnagyobb nehézséget a sós víz okozta, szája és torka is sajgott tőle.

"Minden egyes hossznak megvolt a maga nehézsége. Amikor Franciaországból utoljára úsztam visszafelé, az rendkívül kemény volt. Úgy éreztem, örökké tart és az áramlás is ellenem dolgozott"
- magyarázta. Csak négy úszó tette meg a távot megszakítás nélkül háromszor, négyszer eddig senki sem. Sarah Thomas édesanyja többször elkísérte a lányát a hosszú úszásokra. "Ez volt a legnehezebb. Sok gondja volt a gyomrával. Az első nap végén kicsit aggódtunk, mert semmi nem akart megmaradni benne" - mondta Becky Baxter.  

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!