Az ABBA esze cirkuszi előadást rendez

Björn Ulvaeus énekes-dalszövegíró, az ABBA együttes tagja zenés cirkuszi előadást készít Astrid Lindgren Harisnyás Pippi meséjéből.

A produkciót 2020 nyarán mutatják be Stockholmban. A történet szerint a szanaszét álló hajfonatokkal büszkélkedő izgága kislány és barátai, Tommy és Annika ellátogatnak a cirkuszba, ahol találkoznak Miss Carmencita cirkuszhercegnővel, Elvirával, a kötéltáncosnővel és a világ legerősebb emberével, Izmos Adolffal. Az előadás a musical és a cirkuszi show elegye lesz - közölte Björn Ulvaeus.

"Szeretek új dolgokat kipróbálni és hibridekkel kísérletezni"

- mondta a 74 éves zenész. Kollégája, a szintén ABBA-tag Benny Andersson zenekarával felvett néhány dalt, amelyek megállják a helyüket a cirkuszban. Ulvaeus írta a szöveget ezekhez a dalokhoz, és a darab szövegkönyvében is közreműködött. "Sok Pippi-darab létezett már az évek során, de ilyen még soha" - hangoztatta.
 

A Pippi pl cirkus (Pippi a cirkuszban) című darab

június 26-tól augusztus végéig lesz látható a Stockholmi Cirkuszban, jegyek hétfőtől vásárolhatók. Ulvaeus reméli, hogy minden nyáron újra és újra műsorra kerül a darab. Az ABBA-zenész elmondta, hogy Harisnyás Pippi történeteit olvasta gyerekkorában először Astrid Lindgrentől, és mindig is ezek voltak a kedvencei.

Nyitókép: Sigismund von Dobschütz, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=57446657

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!