Bálint gazda is koronavírusban halt meg

Bálint gazdával is a koronavírus végezhetett, ekkor lesz a temetése.

Egy hete, százévesen halt meg Bálint György kertészmérnök, Pulitzer-díjas újságíró. Lakásának ajtajára piros karanténcédula került, felesége jelenleg is karanténban van. Mivel még a kormányzati infóhonlapon is közzé tették, hogy a vírus miatt meghalt egy 100 esztendős férfibeteg, igen valószínű, hogy ez okozta a köztiszteletnek örvendő idős kertészmérnök halálát - írja a Blikk.

"Sajnos igaz, kár lenne tagadni.

Gyurka koronavírus-fertőzött volt" – közölte egy közeli hozzátartozójuk. "Szegény gyászoló felesége karanténban van (...) Egyelőre egészséges, rajta is elvégezték a tesztet, ami negatív lett. Egy hete vasárnap halt meg Gyuri bácsi, a feleségével pedig csak másnap közölték: az elhunyt a kistarcsai kórházban elvégzett utolsó koronavírus-teszteredménye pozitív lett, ő pedig karanténköteles emiatt." Négy napig a siófoki kórházban feküdt Bálint gazda, a harmadikon csináltak koronavírus tesztet, amely negatív lett. Ezután került a főváros közeli intézménybe, ahol pár nap után szintén volt egy negatív teszteredménye. Ám a kétoldali tüdőgyulladás miatt újabbat csináltak, ami már kimutatta a vírust, de mire az eredmény elkészült, a beteg elhunyt, vagyis

néhány nappal korábban fertőződhetett meg.

Bálint gazda a járvány kezdetétől kórházba szállításáig önkéntes, szigorú karanténban élt. Tele volt energiával, naponta a számítógépéhez ülve válaszolt a levelekre, és metszette kertjében a szőlőt. "Nehezen bírom a bezártságot, de azt hiszem, szükséges a korom miatt"– mondta a helyzetről Bálint György, aki három hete utazott a család siófoki nyaralójába. Érkezése után rosszul lett, bár feleségén kívül mással nem érintkezett, amíg mentővel a helyi kórházba nem szállították. 

Elhalasztják a temetést a karantén miatt

Mivel Bálint gazda felesége jelenleg is karanténban van, így a temetéssel megvárják a kéthetes vesztegzár leteltét. Bálint György temetése nyilvános lesz, július 14-én 11 órakor a Fiumei úti sírkertben helyezik örök nyugalomra a mindenki által becsült öreg kertészt.

Nyitókép: Bálint gazda facebook-oldala

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!