Bukta a várkastélyát az utolsó német császár leszármazottja

Elvesztette a családja Rajna menti várának (Burg Rheinfels) visszaszerzéséért indított perét a Hohenzollern-família feje.

Georg Friedrich porosz herceg, az utolsó német császár 43 éves ükunokája vállalkozóként dolgozik és üzleti hasznosításra kívánta megszerezni az épületegyüttest. A kastély egyik része romos, másik részében

négycsillagos kastélyszálló működik.

A 13. században épült Burg Rheinfels az 1800-as években került a Hohenzollern-házhoz. A császárság bukása után a közeli Sankt Goar város tulajdona lett, azzal, hogy megőrzik kulturális emlékként. 
Az önkormányzat 1998-ban adta bérbe az épület ép részét a jelenlegi szállodát üzemeltető társaságnak, 99 évre. A herceg erre hivatkozva perelte be a várost, a kastélyszálló üzemeltetőjét és Rajna-Pfalz tartományt, a koblenzi tartományi bíróságon.

Szerinte a bérleti szerződés ellentétes

a Sankt Goarral 1924-ben kötött megállapodással, ezért a Burg Rheinfels tulajdonjoga visszaszáll az eredeti tulajdonosra, a Hohenzollern-családra. A bíróság szerint viszont Rajna-Pfalz tartományra szállna az ingatlan tulajdonjoga, ha a bérleti szerződés valóban ellentétes lenne az 1924-es megállapodással - indokolta a hercegi kereset elutasítását a koblenzi bíróság. Az önkormányzat, a tartományi kormány és a szállodát üzemeltető társaság eurók millióit ölte a vár fejlesztésébe, a

Hohenzollernek „rablóhadjárata” nem vezetett sikerre,

legalábbis egyelőre - fogalmazott Sankt Goar polgármestere, Horst Vogt.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!