Cápát pátyolgatnak a pécsi pólósok

A PVSK pólósai hivatalosan is örökbe fogadták a Pécsi Állatkert szirticápáját

Augusztus 14-én a PVSK-Mecsek Füszért OB I-es vízilabdacsapata hivatalosan is örökbe fogadta a Pécsi Állatkert feketeúszójú szirticápáját. Az állatkert és a vízilabdacsapat együttműködésének újabb állomása az örökbefogadás, emellett

a pólósok társadalmi munkában segítik a létesítmény dolgozóit

is. Egyre népszerűbb az örökbefogadás intézménye a pécsi állatkertben. Számunkra ez hatalmas segítség, hiszen az örökbefogadó szervezet egyúttal az állatkert értékei mellett is leteszi a voksát, így a fajfenntartásban és az oktatásban is pótolhatatlan segítséget nyújt – mondta el szerdán Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert ügyvezetője, majd hozzátette: a közös munka követendő értéket teremt, hiszen a pécsi vízilabdacsapat a küzdeni tudást, a kitartást, az állatkert pedig a természet szeretetét képviseli.

Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó szerint a vízilabdát talán a cápa testesíti meg legjobban. "Az idén száz éves PVSK az alapítói biztos nem gondolták, hogy a klub egyszer majd cápát is örökbe fogad, de ez a pillanat is eljött. Szeretnénk méltó segítői lenni az állatkertnek, és egyben minél hatékonyabban felhívni a figyelmet a környezetünk védelmére" – fogalmazott Vári Attila.

"Szavazást tartottunk a csapat kabalaállatáról

szurkolóink és támogatóink között, melynek eredményeként az állatkert feketeúszójú szirticápájának képe kerül fel a fürdőnadrágokra és csapatpólókra" – tette hozzá De Blasio Domenico, a PVSK-Mecsek Füszért szakosztályvezetője.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!