Hónapokig azt gondolták a kölyökről, hogy kutya

Kutyakölyöknek hittek hónapokig egy dingót Ausztráliában.

Wandi nevét megtalálási helyéről, Wandiligongról kapta. Új otthont egy Melbourne közelében lévő dingórezervátumban kapott - közölte Lyn Watson, az Ausztrál Dingó Alapítvány vezetője.
Az állatot augusztusban találták Wandiligong kisváros egyik kertjében. A hátán lévő karmolásnyomok miatt megmentői úgy gondolták, hogy talán egy ragadozómadár karmai közül eshetett le. Azt hitték, hogy Wandi egy dingó-kutya keverék, végül

DNS-teszttel állapították meg, hogy tisztán a dingó fajba tartozik.


Bár ezek az állatok egyes területeken védettek, a dingóknak nincsen feltétlenül jó hírük Ausztráliában. A keleti partoknál lévő, turisták körében kedvelt Fraser-szigeten az elmúlt években többször támadtak emberekre ezek az állatok. Áprilisban egy apának sikerült kimentenie gyerekét egy dingó szorításából: az állat a 14 hónapos kisfiút megpróbálta elhurcolni egy lakókocsiból.

A tudósok között nincs egyetértés

a dingók biológiai besorolását illetően. Míg egyes kutatók a vadkutyák közé sorolják őket, mások szerint a négylábúak olyan jellegzetességekkel bírnak, amelyek megkülönböztetik őket mind a háziállatként tartott kutyáktól, mind a vadkutyáktól.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!