2019.12.01. Italiano
A dietetikus az egészséges böjtölés fontosságára figyelmeztet.
Szervezetünket fokozatosan érdemes rávezetni a böjtre, ahogyan befejeztekor is fokozatosan érdemes eljárni, mivel
ezzel elkerülhető a rosszullét.
Erdélyi Alíz dietetikus az M1 aktuális csatornán kifejtette:
böjt kezdetekor érdemes először az állati eredetű, túl zsíros, túl fűszeres táplálékokat elhagyni, ahogyan a böjtölés befejezése után sem szabad gyorsan megterhelni a szervezetet. A dohányzás és az alkoholfogyasztás elhagyása mellett az egyéb káros szokásokról való lemondás is fontos, csakúgy, mint
a lelki, szellemi megújulás.
A dietetikus hangsúlyozta, az nem böjt, ha valaki abbahagyja a húsevést, miközben több péksüteményt vagy édességet eszik, emellett kávézik, dohányzik, esetleg alkoholt is fogyaszt.
A böjt, főként annak szigorúbb változatai egészségi okok miatt nem ajánlottak az időseknek, a gyerekeknek, a várandósoknak és a betegeknek, beleértve a mentális betegeket is - hangsúlyozta Erdélyi Alíz.