Már az olimpiára edz Kapás Bogi

A 27 éves úszónőnek négyhetes nyári kihagyása után nem volt könnyű újra belerázódnia a fárasztó tréningekbe.

Bogi mozgása még csak most kezd összeállni a vízben, de bízik benne, hogy a decemberi országos bajnokságra újra jó formában lesz. A Rióban 800 gyorson olimpiai bronzérmes, a tavalyi kvangdzsui világbajnokságon 200 méter pillangón győztes Kapás Bogi márciusban átesett a koronavírus-fertőzésen és hat hetet hagyott ki. Ezután júliusban a Négy Nemzet versenyen 100 méter pillangón egyéni csúcsot úszott, 200-on pedig a körülményekhez képest remek idővel nyert.

Kapás indul a Nemzetközi Úszóligában

(ISL) is, amit hat héten keresztül szinte kizárólag a budapesti Duna Arénában rendeznek,  egy "buborékban". Bár rövidpályás versenyről van szó, edzőjével, Virth Balázzsal közösen úgy látták, ez a sorozat megfelelően beilleszthető a felkészülésbe.

Kapás Bogi felkészülése negyedik hete zajlik.

Az első három hét inkább csak a technikai képzésről szólt, most már viszont napi kétszer kétórás, főként állóképesség fejlesztő edzés szerepel a programban. Virth Balázs hozzátette: a rövidpályás ISL-szezon segítheti tanítványát, mert a fordulókban és a víz alatti delfinezésben is van mit fejlődnie. Ezekre a versenyekre tesztként tekintenek.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!