12 évig csavargott a nyaraláskor elveszett macska

Nagy-Britanniában tizenkét év után került elő egy családi nyaraláson eltűnt macska.

A trikolor bundájú Georgie a Skót-felföld határán lévő Loch Lomondnál vakációzott gazdáival 2008-ban, ám nyoma veszett, amikor a család hazaindulni készült Manchesterbe - írja a The Guardian. Daviesék

tűvé tették a kempinget a macskáért,

ám végül Georgie nélkül indultak haza, remélve, hogy a mikrocsippel ellátott, hároméves állatot megtalálja majd valaki. Georgie a táborhely közelében töltötte az elmúlt 12 évet, ahol a kemping személyzete és a nyaraló turisták etették, gondoskodtak róla. Miután a területet is elérték a koronavírus-járvány miatti szigorítások, a táborhely egyik alkalmazottja befogta a macskát, amelynek mikrocsipje elárulta, hogy az állat Rochdale-ből származik.

"Megszakadt a szívünk,

amikor Georgie nem jött velünk haza a Loch Lomond-i nyaralás utolsó napján. Csodálatos meglepetés volt hallani, hogy nemcsak jól van, hanem a jelek szerint remekül érezte magát a kempingezőkkel" - mondta Amy Davies, a macska gazdája. Davies ugyanakkor elmondta, nem tudják magukhoz venni Georgie-t, mivel van egy kilencéves macskájuk és félő, hogy a két állat nem jönne ki jól egymással. Georgie egy glasgow-i állatmenhelyen van, csendes, nyugodt otthont keresnek neki.

Nyitókép: Cat Protection/PA

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!