Világos lakásra vágysz? Így érheted el!

A természetes fény semmivel sem pótolható, ahogy a napsugarak beragyogta tér tágassága sem.

Mindegy, hogy a későbbiekben milyen fényforrások támogatják a bevilágítást, a természetes fénynél nincsen táplálóbb. Még jó, hogy számtalan trükkös módszerrel tovább fokozható a fényerő!


Miért jó, ha világosak a terek?


A fény, a világosság a létezés egyik alappillére. Bár nem vagyunk fotoszintetizáló növények, akiknek szó szerint lételeme a napfény, mégsem élhetünk sötétségben. Megannyi kutatás foglalkozott már azzal, hogy azokban az országokban, ahol az év nagy részében sötétség honol, mennyivel több a depressziós, magába fordult ember. Igen, mert a fény hozzánk tartozik. S ha a lakberendezés szempontjából nézzük, akkor egy olyan tényező, ami mindent megszépít, aminek a közbenjárásával még a szűkösebb terek is tágasabbnak tűnnek.


A műanyag ablak kitűnő választás, ha a cél a minél nagyobb mennyiségű fény beengedése. Ugyanis minél nagyobbak az ablakok, annál több fényt képesek átengedni. Aztán ha történetesen pillanatnyilag az elsötétítés a cél, akkor sincsen probléma, hiszen többek között erre valóak a függönyök, amik nemcsak esztétikusak, hanem praktikusak is egyben. Tehát az ablakok milyensége nagyban hozzájárulhat a bejutó fény mennyiségének növeléséhez, ezért érdemes megfontolni a cseréltetést, vagy új ház építésénél azt, hogy milyen paraméterekkel rendelkező modellek váljanak a szerkezet szerves részeivé.


Még mi az, ami segítheti feltornázni a fényerőt?


Az erkélyajtó. Egyrészt annak a megléte. Másrészt ha már adott, akkor annak a milyensége. Minél nagyobb felületen képes beengedni a fényt, minél jobban engedi láttatni a külvilágot, annál inkább borítékolható a helyiségeket beragyogó világosság. Házépítésnél megéri minél szélesebbre tervezni, hiszen így tovább fokozható az élmény, ugyanakkor ha a cseréltetés az egyetlen megoldás, akkor is határozottan jelentős változás érhető el pusztán a megfelelő feltételeket biztosító modell kiválasztásával.

Bónusz tippünk, hogy a minél világosabb hatást megteremtéséhez hozzáadhatnak a világos árnyalatú falfestékek, tapéták és bútorok is.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!