15 jel, hogy eleged van mindenből és mindenkiből, aki él és mozog

Ha az alábbi jelek közül legalább öt igaz rád, ideje visszavonulnod (az emberi fajtól) egy időre.

1.           Azért kattintottál erre a cikkre, hogy addig se kelljen elkezdened házimunkát végezni, dolgozni. Mindegy, hogy otthoni teendőkről vagy bő pénzt hozó munkáról van szó, az utóbbi időben egyre csak halasztgatod a tennivalókat.

2.           Folyamatosan arról fantáziálsz, hogy lefekszel aludni, de nem állítasz be magadnak ébresztőórát: egyszerűen csak akkor kelsz, amikor a szervezeted készen áll az ébredésre. Létezik ennél klasszabb dolog? Aligha. Ha olykor lehetőség nyílik erre, te vagy a legkedvesebb és legnyugodtabb ember a világon, de sajnos a világ bonyolultabb ennél.

3.           Hétvégén délig alszol, de ebéd után aztán szívesen lefekszel egy kicsit szunyókálni: hiába, jó vagy az ágyban, ehhez semmi kétség nem fér.

4.           Reggelente gyakran előfordul, hogy fáradtabban ébredsz, mint ahogyan elaludtál. És elképesztően nehéz rávenni magadat arra, hogy kivergődj az ágyból, felöltözz és elkezdj dolgozni.

5.           Este aztán épp ellenkező a helyzet: hirtelen felpörögsz, számtalan kreatív gondolat szállja meg az elmédet, ezért aztán képtelen vagy elaludni. Pontosan tudod, hogy reggel persze meglesz ennek a böjtje.

6.           Hiába találkozol szívesen a barátaiddal, valahogy nyomaszt az érzés, ha egy nyugodt, csendes szombat délután időre kell menned valahova. Van, hogy az utolsó pillanatban mondod le a találkozót, amire egyébként vágysz, csak nincs erőd feladni a béke és a nyugalom óráit semmiért sem.

7.           Utálod, ha telefonálnod kell. Különösen, ha idegen embert kell felhívnod hivatalos ügyben. Ha mégis szükséges, hosszasan készülsz a feladatra, igyekszel mentálisan is ráhangolódni, aztán persze az utolsó pillanatig halasztgatod az egészet. 

8.           Amikor végre van egy szabadnapod, de tudod, hogy este programod lesz, már délután kissé feszült vagy, hiába tudod pontosan, hogy nem lesz rossz az esti találka a haverokkal.

9.           Próbálod a lehető legegyszerűbben megúszni a dolgokat: nincs szükség takarításra, úgyse jön mostanában hozzád senki. Az üres sörös dobozokat a sarokban azért lazán félretolod, hogy ne is lásd őket.

10.      A kelleténél gyakrabban rendelsz kaját mostanában, mert egyszerűen nincs időd főzni… amikor pedig végre volna, inkább alszol, olvasgatsz, vagy csak bambán nézel ki a fejedből, mint aki nincs magánál.

11.      Ismered azt az érzést, amikor annyi tennivalód van, hogy ötleted sincs, mivel kezdj, és hogyan végezz mindennel, ezért aztán a legszívesebben befeküdnél a puha, meleg ágyikóba, és órákig ki se dugnád a fejedet? A sok feladat szétforgácsol, frusztrál, feszültté tesz.

12.       Előfordult már, hogy rákerestél a Gugliban: „képes az ember hibernálni magát?”. Szemrebbenés nélkül megtennéd néha, különösen, ha egyszerre két-három ismerősöd, családtagod, netán munkatársad is felidegesített, és úgy érzed, nem tudsz mit kezdeni a helyzettel.

13.      Elképzeled, mi történne, ha egy napon eltűnnél: ki keresne, kinek hiányoznál? Csábító a gondolat, hogy egyszerűen csak levonulj a térképről…

14.      …miközben pontosan tudod, hogy a problémáidat nem oldja meg az, ha elhagyod a megszokott közegedet, hiszen ettől még te magad nem változol meg egy csapásra gyökeresen. De azért csábító a gondolat, ugye?

15.      Szívesen böngészed a térképet, hogy lakatlan szigetek után kutakodj. Elképzeled, milyen lehet ott élni, ahol egész nap senki sem szól hozzád… és annyit alszol, amennyi csak jólesik.

 Nyitókép: https://pixabay.com/users/werner22brigitte-5337/

 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!