Soha véget nem érős, 300-an ragadtak Panamában egy fesztivál utáni karanténban

A kéthetes Tribal Music Fest a járványveszély miatt elnyúlik.

Több százan vesztegelnek Panama álomszép partjainál, akik a Tribal Music Fest nevű rendezvényen vettek részt. A bulinak vége, ám a rendőrség lezárta a környéket: nem mehetnek haza a vendégek.

Március 18-án tudták meg több, mint 300-an, hogy egy darabig biztosan nem hagyhatják el Playa Chiquita területét. Az egészségügy-miniszter elrendelte a karantént, ugyanis már száznál több fertőzöttről tudni, és az első elhalálozás is bekövetkezett már az országban.

Aki szeretne távozni, annak igazolnia kell, hogy már legalább 14 napja Panamában tartózkodik. A rendezvény egyébként február 29-én vette kezdetét, és tartott március 15-éig. Akkor nagyjából 2300-an távoztak is, ám 16-án, hétfőn egy koronavírus-gyanús eset jelentkezett a még ott maradóknál.

Amíg a tesztelés zajlik, addig a karantén megmarad.

Kész rémálom. Alig kapunk tájékoztatást, a fesztivál vezetősége és a hatóság sem törődik különösebben velünk.

fakadt ki Katie Hughes, aki fellépett az eseményen.

Eddig csak negatív teszt-eredményekről van hír, a fesztiválozók türelme pedig fogy:

Egy helyi busszal szöktem el, egy csomó hippi társaságában, így elkerültük az úti ellenőrzéseket.

nyilatkozta Chris Williams.

Egy névtelenségbe burkolózó résztvevő pedig a panamai hatóságokat szidta:

Percről percre változik a helyzet, nagy a fejetlenség. Akik le akartak lépni, azokat visszakísérték. Nem szeretnénk értelmetlen katonai eljárásokban részt venni. Olyan az egész, mint egy rossz vicc.

A szervezők azt javasolják, hogy a bent rekedtek rokonai a saját követségüknél próbálkozzanak a kapcsolatfelvétellel. Hughes szerint a wifi is korlátos:

Nem tudni, mi folyik a karanténban. Nincs térerő, és alig van net. A fesztiválnak már hivatalosan vége: nincs zene sem, és kérdés, hogy enni-inni kapnak-e odabent.

idézi a TooFab.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!