5 feng shui tipp a gyerekszobába

Persze, a tér harmóniájának művészete ideális esetben a gyerekszobában is helyet kap. Ha nem is hiszel a színek, a formák és elrendezések életminőségre gyakorolt hatásában, az alábbi tippek mindenképp hasznosak lehetnek.


1. Alacsony (hatású) mennyezet rulez.

Fontos, hogy a gyerekszoba kuckós legyen, a túl magas mennyezet tudatalatti félelmet kelt a gyerekben. Segít, ha legalább a fekhely fölötti dekor kuckós érzetet biztosít, továbbá a bútorok sem brutalitás monstrumok. 

2. Finom, halvány pasztellszíneket válassz. 

Nagy a kísértés, hogy harsány, élénk színekkel dobd fel a gyerekszobát, ez azonban csak felpörgeti, nem ellazítja a kicsiket. Bőven elég, ha a kiegészítők élénk színűek. 

3. Lomtalaníts a játékok között. 

A túl sok lom a gyerek idegrendszerét túlterheli, figyelme szétszóródik a fókusz helyett. Évente kétszer selejtezz: a sok tarka-barka műanyag babás játék egy óvodásnak nem kell, mehet jótékony célra. 

4. Az ágy helye a legfontosabb. 

A feng shuiban az ágy parancs pozícióban legyen. Ez azt jelenti, hogy a gyerek feje a falnál, ne pl. ablaknál legyen, és az ágy az ajtó felé nézzen, hogy láthassa, ki lép be a szobába. A baldachin és az oszlop hasznos, hogy biztonságos kis zugban érezze magát. 

5. Diszkrét fények, és semmi elektronika. 

A gyerekszobába finom, nem túl erős fények és biztonságos éjjeli világítás ajánlott. Tévé, xbox, számítógép ide nagyobb gyerek esetében se való, ezek csak fölöslegesen borzolják a csemete idegeit. 

A gyerekszoba feng shuijának alapjait a lakás többi helyiségének harmonizálásához is igénybe vehetjük. 

Nyitókép: https://pixabay.com/users/victoria_borodinova-6314823/

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!