5 férfitípus, akiket a hollywoodi filmekből ismerhetünk

Még szerencse, hogy több száz film áll a rendelkezésünkre, amelyek megmutatják, hogy milyen is az igazi férfi… Persze ha csak hollywoodi alkotásokat néznénk, elhinnénk, hogy valóban csak ezek a típusok léteznek. Pedig az élet mennyivel színesebb… igaz, nem a vásznon. Öt férfitípus, amit nem tudsz kikerülni a filmiparban.

1.           A geek, aki mindent megold

Vastagkeretes szemüveget visel, remeg a keze, tiszta ragya az arca, és nőt még csak .jpg-ben látott közelről, a többség a nevére sem emlékszik. Ugyanakkor valószínűtlenül intelligens, voltaképpen az IT-szakma MacGyvere, akit ha feldobsz pár bináris kóddal és egy bombával, tökéletes megoldó képlettel esik le az emberiség megmentésére. Hihetetlen nyomás alatt képes csak igazán teljesíteni: például akkor, ha harminc perc van csupán hátra a világot elpusztító atomreaktor felrobbanásáig, és neki kell megfejtenie a folyamatot megállító titkos kódot, vagy ha a földönkívüliek gonosz hada épp támadni készül az idegen bolygón, de ő az elromlott űrhajót az utolsó tizedmásodpercben képes a magasba emelni. 

2.           Az izmos harcos, aki már kiszállt, de megmenti a világot

A figura valaha az univerzum egyik legnagyobb harcosa volt, de aztán nyugalomba vonult, és békés családi életet kezdett élni. Egy napon azonban borzalmas tragédia történik: megölik csodaszép, fiatal feleségét és mosolygós, ötéves kisfiát, s ezért ő kénytelen újra felvenni a kesztyűt a gonosz ellen. Van, hogy nem rögtön kezd harcolni, hanem egy ideig fásult szívvel és szürke arccal szenved, egy napon azonban feltűnik életében a tudálékos, szenvedélyes, szöszi újságírólány/özvegy, aki könnyek között kéri, hogy szálljon még egyszer, utoljára ringbe az igazságért, a becsületért, a szabadságért, vagyis az emberiség jövőjéért, a világ megmentéséért.

3.           A hős, akit ártatlanul vádolnak meg/csuknak le

Ő az, aki valójában áldozat volt véges végig, de mindenki úgy képzeli, hogy ő a tettes – még a saját rokonai és barátai sem hiszik el, hogy nem ő gyilkolta meg a saját feleségét, testvérét. Miután megalázzák, meghurcolják, börtönbe zárják és halálra ítélik, váratlanul őserő szállja meg, és elképesztő elszántsággal kezd küzdeni „a rendszer” ellen. Amolyan szuperhőssé változtatja őt az tragédia, és hirtelen bármire képessé válik, hogy megmeneküljön, és kiderítse az igazságot: hidak tetejéről veti magát a mélybe, kilométereket úszik az örvénylő, jeges folyóvízben, felhőkarcolók tetején ugrál, ötösével üti ki az állig felfegyverezett rendőröket… és a végén sikerül megtalálnia az igazi gyilkost, és visszatérhet a kisfiához, akinek még ajándékot is hozott két verekedés között.  

4.           A jóképű, gazdag srác, aki túl komolyan veszi magát   

A jó nők – a filmek főhősnőinek – az élete párja mindig ez a kissé tudálékos, tenyérbemászó, jómódú, kisportolt, önző fráter, akinek mindene megvan ahhoz, hogy sikeres legyen, amiről a többség még csak álmodni sem mer. Egyetlen egy gond van vele csupán: túl komolyan veszi magát. Hiányzik életéből a spontaneitás, az önirónia, a kíváncsiság a komfortzónán túli világra. Éppen ezért bármennyire is jó parti, a csaja előbb-utóbb otthagyja, hogy összekösse életét a kissé lúzer, vadóc fiúval, akinek a szíve aranyból van, és bármikor képes az életét kockáztatni egy csokor virágért a kedvesének.

5.           A kis lúzer mamakedvence, akit mindenki lesajnál

Ciki ruhákban mászkál, amin mindenki röhög. Egyetlen barátnője volt egész életében, aki a jóképű, gazdag srác miatt szakított vele – ezt a mai napig képtelen volt feldolgozni. Félénk, szorgalmas, dadog, remeg a keze, de soha életében nem vert még át egyetlen nőt sem. Eleinte az érzékeny, bájos főhősnő is csak somolyog az esetlenségén, de aztán végül meglátja benne az érzékeny, melegszívű srácot, aki bármire képes érte, és tökéletes apja lesz gyermekeinek. Így legyen!

 Nyitókép: https://pixabay.com/users/free-photos-242387/

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!