A Facebook miatt nem érzik magukat sokan vonzónak

A Facebookon rengeteg romantikával és edzéssel kapcsolatos bejegyzéssel találkoznak az emberek, ezért kevésbé érzik magukat erősnek és vonzónak, bármelyik nemhez is tartozzanak.

A Facebook- és az Instagram felhasználók fele vallotta be, hogy valahányszor romantikus és fitnesz témájú frissítéseket olvas, máris kevésbé érzi magát magát magabiztosnak.

A Pencourage.com anonim kérdőíve szerint ez a hatás olyannyira erőteljes, hogy ezek az emberek később a hálószobában sem mernek kezdeményezni.

Úgy tűnik a férfiakra leginkább a fotómegosztás hat: kétharmaduknak a hálószobai teljesítményére is hatással van a tény, hogy mások képeit látták, és emiatt rosszul érzik magukat a bőrükben.

„Azt már korábbi kutatások is bizonyították, hogy az okostelefonunkkal való kapcsoltunk az intimitásra nincs jó hatással, most azonban ennél is messzebb megyünk: az önbizalmunk és kezdeményezőkészségünk is sérül” – mondja a kutatást vezető Dr. Richard Sherry pszichológus.

A szakember szerint ez a negatív hatás olyan erőteljes lehet, hogy sokan már eleve nem is élnek szexuális életet azokon a napokon, amikor mások frissítései vették el az önbizalmukat.

Nyitókép: https://pixabay.com/users/klaushausmann-1332067/

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!