A második körben nagyobb az esélye a teherbeesésnek

Nem kell extrém szexpózokra gyúrni és változtatni az étrenden, ha gyereket akarunk, hanem elég egy órán belül kétszer szexelni – ez ugyanis háromszor termékenyebbé teszi a férfit – állítja a North Middlesex Hospital friss kutatása.

A szakemberek korábban azt hitték, hogy nem árt, ha a férfi tartalékolja a magját, hogy igazán termékeny legyen, de ez a friss tanulmány egészen mást állít: nem kevesebbet, minthogy a második aktus megháromszorozza a gyermekáldás esélyét.

A kutatásban 73 pár vet részt, akik mesterséges megtermékenyítésen estek át, amelynek során a sperma egyenesen a méhben került elhelyezésre. A férfiakat, akiket kevésbé termékenyként osztályoztak, arra kérték, hogy két spermamintát adjanak, és végül a másodikat használták fel a megtermékenyítés során. Ezekben az esetekben 20 százalékos volt a megtermékenyülés, ami több mint háromszor jobb a megszokott 6 százalékos aránynál, amikor a férfi csak egy mintát ad.  

A résztvevő nők közül tizenöten azonnal teherbe estek, míg további tíz nő a második próbálkozás alkalmával lett várandós, ami összességében véve 34 százalékos sikert jelent.

A kutatás az ún. IUI, vagyis méhen belüli megtermékenyítés esélyeit volt hivatott vizsgálni, szemben a szokásos in vitro módszerrel, de a szakemberek szerint nem csak a mesterséges megtermékenyítés terén jelenthet segítséget ez a felfedezés, hanem a természetes úton babát vállaló párok számára is megkönnyebbülés lehet, hogy nyugodtan lehet, sőt: érdemes próbálkozni az első aktus után is egy órán belül.

 Nyitókép: https://pixabay.com/hu/users/geralt-9301/

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!