A NOB elnöke még nem engedte el a tokiói olimpiát

A NOB első embere péntek este videoüzenetet küldött, annak alkalmából, hogy fél év múlva kezdődne a nyári olimpia a japán fővárosban.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint az egész olimpiai mozgalom egységes abban, hogy idén júliusban és augusztusban megrendezzék az ötkarikás játékokat Tokióban.

 "Hat hónappal a játékok előtt az egész olimpiai mozgalom előre tekint a július 23-ai megnyitóünnepségre. - mondta Bach. - Ma volt alkalmam beszélni a 206 nemzeti olimpiai bizottság vezetőivel, mindannyian teljes mértékben elkötelezettek és várják a játékokat.

Élvezzük a japán kormány teljes támogatását."

Bach megnyilatkozása előtt az elmúlt napokban felerősödtek a kételyek Japánban is, hogy a koronavírus-világjárvány közepette megtartható-e az olimpia. Egyre-másra hallatták hangjukat a halasztás vagy éppen a teljes törlés mellett érvelők, a japán vezetők azonban cáfolták, hogy elállni készülnének a rendezéstől.

A NOB elnöke üzenetében prioritásnak nevezte,

hogy a játékokat biztonságossá tegyék minden résztvevő számára. Több variánst említett, amelyek lehetővé teszik az olimpia megrendezését a járvány közepette is, és a pandémiával szembeni hatékony fellépést szolgálják, köztük olyan kérdések tisztázása révén, mint a tesztelés, a vírus elleni oltás, az utazások, a karanténszabályok vagy a nézők jelenléte a versenyek helyszínein.
"Azon dolgozunk, hogy minden lehetséges forgatókönyvet előkészítsünk, amelyekkel idén július-augusztusban szembesülhetünk. Amikor eljön az ideje, eldöntjük, hogy mely eszközökre van szükségünk az adott helyzetben" - fogalmazott Bach.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!