A nők életük végéig, akár álmukban is képesek elélvezni

Köztudomású tény, hogy a férfiaknak kamaszkortól kezdve egészen a 30-as éveikig nedves álmaik szoktak lenni. Azt azonban kevesen tudják, hogy a nő is el tud élvezni álmában, méghozzá egészen az 50-es évei közepéig, egyesek pedig akár életük végéig.

A nők 5 százaléka állítja, hogy élete első orgazmusát álmában élte át – állítja egy amerikai kutatás, amely a Kinsey Institute jóvoltából készült. A szakemberek szerint a nők 35 százaléka 45 éves koráig átélte már, hogy milyen az, amikor álmában elélvez, sokan pedig még idős korukban, 70 éves koruk után is tapasztalnak ilyesmit. Ami azt illeti, a nők egy jelentős hányada gyakran él át orgazmust álmában, tehát a jelenség ritkának semmi esetre sem nevezhető.

Mindez nem függ attól, hogy a nő házas-e vagy egyedülálló, és azzal sincs összefüggésben, hogy milyen gyakorisággal és intenzitással él át orgazmust éber állapotban. A szakértők szerint a jelenség az agy ajándéka a testnek, de sok nő arról számolt be, hogy ha szexuális izgalmat tapasztal álmában, gyakran kézzel is rásegít az élményre, és erre sokan felébrednek.

A férfiaknál kissé más a helyzet. Ők tizenéves korukban 70 százalékos arányban éltek már át nedves álmot, ezeknek az élményeknek a száma az idő előrehaladtával azonban csökkent. A kutatás során 11 ezer embert interjúvoltak meg a szexuális életükkel kapcsolatban.  Dr. Debby Herbenick, az Indianiai Egyetem professzora szerint a nők orgazmusa pszichológiai jellegű, ezért lehetséges, hogy álmukban minden külső hatás nélkül, idősebb korban is el tudnak élvezni... akár életük alkonyán is.

Nyitókép: https://pixabay.com/hu/users/victoria_borodinova-6314823/

 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!