A Versace megsértette Kínát

Donatella Versace kénytelen volt elnézést kérni, mert egy póló feliratával a cége megsértette Kínát.

A Versace olyan pólókat tervezett, amelyekkel Kínát hozta kellemetlen helyzetbe. A trikók feliratai ugyanis Hong Kongot és Makaót független területekként tüntették fel. A közösségi média hobbi-geográfusai azonnal lecsaptak a dizájnra, így az olasz luxusmárka igazgatójának muszáj volt bocsánatot kérnie, mondván: "Tiszteljük Kína területi határait."

A pólók egyébként egy sorozat részei,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Versace has just become the latest fashion house to find itself in the midst of a clothing controversy. The controversy erupted online following the release of t-shirts that identified Hong Kong and Macau as countries rather than the “Special Administrative Regions” that they are — both are territories of China. Yang Mi, China’s top actress with 104.91 million followers on Weibo, immediately terminated her contract with the brand. According to a statement on the official Weibo account of Jiaxing Xingguang (the actress's studio), Yang said "China's territorial integrity and sovereignty are sacred and inviolable at all times”. “As a company of the People's Republic of China and Yang Mi as a citizen of the People's Republic of China, we are deeply offended. It is the duty of all Chinese citizens to uphold the One China” (principle) - as translated by ChinaDaily. #onechina #hongkong #macau #versace #yangmi #versacetshirt #donatellaversace #italianfashion #luxurybrand #designerbrand

A Closer Look (@closerlookofficial) által megosztott bejegyzés,

melyben nagyváros-ország párokat raktak össze a tervezők. A Milánó-Olaszország és a London-Anglia mellé besorolt a Hong Kong-Hong Kong és Macau-Macao kettős is. Kína már párszor felhívta a figyelmet arra, hogy a külföldi cégek mennyire félvállról veszik az adott régiók helyzetét. Például Hong Kong ugyanúgy az állam része, ám jóval több autonómiával rendelkeznek a lakói, az anyaország polgáraihoz képest. A Versace már július 24-én kivonta a forgalomból és meg is semmisítette a félrement ruhadarabokat:

 
"Sajnáljuk, hogy nézeteltérésre került sor.

Szeretjük Kínát, és tiszteletben tartjuk az állam fennhatóságát"- írta maga Donatella Versace. Az incidens miatt a márka helyi arca, Yang Mi színésznő szakított is az olasz divatházzal - írja a BBC.

(Nuus)

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!