Ő a világ legmagasabb, 251 centis embere, a lába is 61-es

A 38 éves török férfi, Sultan Kösen a világ legmagasabb embere, a maga 251 centijével mindenhol azonnal vonzza a tekinteteket.

Sultan Guinness-rekorderként komoly médiaérdeklődésre tarthat számot, ugyanakkor nem szereti a túl sok figyelmet, és soha nem mond igent a nagy tévétársaságok interjúfelkéréseire. Igazi kuriózum, hogy az ismert utazó blogger, törökországi útja során otthonában látogatta meg a mosolygós óriást, és szülei még reggelivel is megkínálták. 

Sultan 9 évesen eszmélt fel, hogy jóval magasabb társainál, az orvosok azonban nem tudták megállapítani sokáig, miért nő - ahogyan az agyában lévő daganat is. Végül kiderült, ahhoz, hogy a növekedés megálljon, meg kell műteni, így 2011-ben átesett az életmentő műtéten. Ha ez akkor nem történik meg, még ma is növekedne... vagy már belehalt volna a terhelésbe szervezete.

Persze az óriástermetnek előnye is van: Sultan sokat utazhatott, mint rekorder, és sok jó embert ismert meg. Hálás az életéért, és bár mankóra szorul, optimista a jövőt illetően.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!