András herceg nem túl együttműködő a pedofil botrány ügyében

Szívesen kihallgatnák pedig, a néhai milliárdos szexuális bűncselekményei miatt.

Geoffrey Berman manhattani szövetségi főügyész hétfőn Jeffrey Epstein New York-i rezidenciája előtt tartott sajtóértekezletén elmondta, hogy az ügyészség és az FBI már keresték András herceg ügyvédjeit, kihallgatása ügyében, azonban

úgy tűnik, hogy a herceg nem működik együtt.

András herceg tavaly jelentette be, hogy visszavonul hivatalos uralkodóházi kötelezettségeitől az után, hogy ismét a figyelem központjába került a szexbotrány miatt. Egy nő ugyanis azt állította, hogy Epstein utasítására 17 éves korától többször is szexuális kapcsolatba került a herceggel.
Virginia Roberts Giuffre vallomásában azt állította, hogy 2000-ben Floridában ismerkedett meg Epsteinnel, aki körberepülte vele a világot, és arra kényszerítette, hogy egy sor idősebb férfivel folytasson szexuális aktust, köztük András herceggel, két amerikai politikussal, egy elismert tudóssal, pénzemberekkel és Alan Dershowitz sztárügyvéddel, aki jelenleg Donald Trump amerikai elnök védője az impeachment-eljárásban.

A felsoroltak mind tagadták a nő kijelentését.

Giuffre szerint Epstein utasítására András herceggel három alkalommal kellett lefeküdnie, köztük egyszer Londonban, 2001-ben, Epstein barátnője, Ghislaine Maxwell lakásán. András herceg és Maxwell is tagadták, hogy tudtak volna arról, hogy Epstein kiskorú lányokat ront meg és zaklat szexuálisan. András herceg arra hivatkozott, hogy azon az estén, amikor Giuffre szerint együtt voltak Londonban, ő éppenséggel a gyerekeivel pizzázott. William Barr amerikai főügyész ígéretet tett arra, hogy hathatós nyomozást folytatnak az Epstein-ügyben, és mindenki ellen vádat emelnek, aki segített Epsteinnek. A pedofíliával és szexkereskedelemmel vádolt milliárdos tavaly nyáron végzett magával a cellájában, ahol tárgyalására várt. András herceg korábban nyilvánosan azt állította, hogy együttműködik a nyomozóhatóságokkal.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!