Átalakította frizuránkat a járvány

A kovid megváltoztatta a nők hajápolási szokásait. A járvány kitörése óta kevesebben és ritkábban járnak fodrászhoz, praktikusabb lett a hajviselet és több idő jut reggelente a frizurára

Az Angerer fodrászat harmincezer nő hajápolási szokásait vizsgáló elemzése szerint ritkábban járnak fodrászhoz a nők Magyarországon, a koronavírus-járvány márciusi kitörése óta. Harmadával csökkent a havonta több alkalommal fodrász látogatók járók száma. Ezzel egy időben viszont ötödével többen járnak havi rendszerességgel fodrászhoz. A legtöbben, az összes megkérdezett 37 százaléka továbbra is két-három havonta jár fodrászhoz, azonban az arányuk néhány százalékkal csökkent a koronavírus hatására. „Nem csak a vendégek látogatása ritkult meg, hanem

a rendszeresen fodrászhoz járók száma is csökkent.

Sok vendég hónapokra elmaradt. Voltak akik a vírustól való félelmükben, míg mások elveszítették a munkájukat. Sajnos sok olyan telefont kapunk, hogy a vendégek elveszítették az állásukat és le kell mondaniuk a már lefoglalt időpontjukat” – számolt be tapasztalatairól Török Tamás az Angerer fodrászat ügyvezetője.
Becslése szerint húsz-negyven százalékkal eshetett vissza az iparág fogalma. Különösen azok vannak nehéz helyzetben, akik a koronavírus-járvány első hullámakor bezártak, mert az újranyitáskor sem állt vissza a forgalom, így kevesebb vendégen kell osztozni.
A koronavírus miatti korlátozások megváltoztatták a haj ápolási szokásait is. A nőknek több idejük lett az otthoni hajápolásra. A legtöbb nő továbbra is legfeljebb tíz percet szán reggelente a frizurájára, azonban tíz százalékkal nőtt azok száma, akik tíz percnél több időt töltenek a frizurájukkal reggelente.

Nem a trendi a trendi, hanem a praktikus!

Egyre több nő választ inkább kényelmes, hétköznapi frizurát. A koronavírus járvány időszakában megkérdezett nők 55 százaléka arra vágyik, hogy választott frizurája minden helyzetben praktikus legyen. Emellett a korábbi időszakhoz képest 14 százalékkal csökkent a kifejezetten trendi frizurára vágyók arányszáma is.
De milyen a praktikus frizura? Leginkább félhosszú. Az adatok alapján a nők 57 százaléka félhosszú hajat visel, míg a járvány előtt ez az arány csupán 52 százalék volt. Eközben a rövid és a hosszú frizura aránya egyaránt csökkenést mutat a korábbi időszakhoz képest. A hosszú hajúak arányszáma 10 százalékkal, a rövid hajúaké pedig 7 százalékkal csökkent.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!