Ausztria betiltja a hütte-bulikat

Tirol tartomány vezetője pedig afelett sajnálkozik, hogy az egyik síterepen korábban sokan elkapták a koronavírust.

Az osztrák kormány azután hozta meg ezt a döntést, hogy

egyre több európai ország ad ki utazási figyelmeztetést

Bécs városa mellett az osztrák alpesi régióra is a koronavírus-fertőzöttek növekvő száma miatt. Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtótájékoztatón jelentette be az intézkedést, hozzátéve azonban, hogy a turisták mehetnek síelni, étkezhetnek étteremben, és részt vehetnek kulturális eseményeken. "De a síelés az eddig ismert formában nem lesz lehetséges" - jelentette ki Kurz, utalva a számos síterepen az esti zárás után kezdődő bulikra.
A kül- és beltéri bárok

csakis az ülő vendégeknek szolgálhatnak fel

ételt és italt, mindezt annak érdekében, hogy megelőzzék az alkoholgőzös mulatságokat. Este 10 órakor pedig zárniuk kell Ausztria hegyvidéki régióiban. A sajtótájékoztatót mindössze egy nappal azután tartották, hogy különböző országokból több mint ezer ember csoportos pert indított az osztrák kormány ellen a koronavírus járvány kezelésének szerintük rossz módja miatt a népszerű ausztriai Ischgl-síterepen. A felperesek állításuk szerint

a tiroli városban vagy annak környékén fertőződtek meg.

Günther Platter, Tirol tartomány vezetője csütörtökön részben bocsánatot kért. "Nagyon sajnálom, hogy ilyen sokan fertőződtek meg Ischglben" - jelentette ki a kormány bécsi sajtótájékoztatóján. Platter mindazonáltal hangsúlyozta, hogy senki sem tehető személy szerint felelőssé a fertőzésekért egy világjárvány során. A hegyvidéki tartományban a gazdaság harmada és a munkahelyek negyede függ a turizmustól.
    

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!