Az anya sosem győzhet! Ha sokáig otthon marad a gyerekkel: élősködő, ha korán kezd dolgozni: önző

Semmiképp se hozhatnak jó döntést a kisgyerekes nők, hiszen ha úgy döntenek, hogy egy ideig otthon maradnak a babával, szakmailag megbízhatatlannak és lustának veszi őket környezetük, ha azonban inkább hamar visszatérnek a munkahelyükre, egyértelműen rossz anyák a közvélekedés szerint.

„Egy nő csak veszíthet, ha gyereket vállal, nincs jó döntés: bármit is csinál, megítélik érte” – fogalmazza meg a lényeget Dr. Thekla Morgenroth, a kutatást végző Exeter University munkatársa.  Ha a nők megítéléséről van szó, mindenképp árt az anyaság: az otthon maradók és a munkába állók esetébe egyaránt.

 A kutatás során 137 nőt és 157 férfit kérdeztek meg: mindegyikük alkalmazásban állt, és az Egyesült államok és Egyesült Királyság területén élt. Az önkénteseket két csoportra osztották, és képzeletbeli nőkről osztottak meg velük adatokat. Ezek egyedül abban különböztek, hogy a nők dolgoztak-e, vagy otthon maradtak a gyerekkel. Egy harmadik kontroll-csoport semmilyen infót nem kapott arról, hogy a nő alkalmazásban áll-e vagy otthon maradt.

„Fontos volna, hogy még több olyan intézkedés lépjen életbe, amely az anyák munkahelyi és otthoni életének összehangolását segíti, de közben azt is értenünk kell, hogy hiába születnek új törvények, ha a munkáltatók, az intézmények és a szolgáltatók mindenképpen negatívan ítélik meg az anyákat, bármit is tesznek” – teszi hozzá a szakember.

Nyitókép: https://pixabay.com/hu/users/feeloona-694250/

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!