Az emberiség lassan a tigriseket is kiirtja

Kétezer óta kétezer-háromszáz példány esett az orvvadászok áldozatául.

Több mint 2300 tigris esett az orvvadászat és az illegális kereskedelem áldozatául az ezredforduló óta – írja a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő portál. Évente átlagosan 120 illegálisan elejtett tigris maradványait – hetente több mint kettőt – foglaltak le 2000 óta egy kedden közzétett jelentés szerint, amely a nagymacskák szigorúbb védelmére szólított fel. A tanulmány szerzője, Kanitha Krisnaszami, a Traffic állatvédő szervezet délkelet-ázsiai vezetője szerint

a számok nagy aggodalomra adnak okot.

1900-ban több mint százezerre becsülték a világ tigriseinek számát. 2010-re mindössze 3200 maradt belőlük, ami negatív rekord. Azóta valamennyit nőtt a populáció, de még mindig kevesebb mint 3900 tigris él a világon. A tigristestrészek iránti állandó igényt tanúsítja a lefoglalt élő állatok, tetemek, teljes bundák és csontok folyamatosan magas száma.

A szavaknak vége, a világnak cselekednie kell,

hogy megakadályozza a tigrisek további irtását – írta közleményében Krisnaszami. Az elemzés az egész világon folyó tigriscsempészetről szóló adatokat vizsgálta meg: 2000. és 2018. között 32 országban 2359 egyedet vagy maradványait foglalták le. Leggyakrabban tigrisbundát találnak a hatóságok: évente átlagosan 58 teljes tigrisbőrt foglaltak le, emellett emelkedett az élve megtalált és a teljes tetemek száma is.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!