Az év színe 2020-ban a Neo Mint lett

A divat szerelmeseinek, és azok számára, akik szeretik felfrissíteni gardróbjukat trendibb ruhákkal az év egyik legjelentősebb kérdése, hogy melyik szín fog dominálni idén. A WGSN a Neo Menta („új menta”) színt választotta a 2020-as év színének.

Ezt a választást azzal indokolják, hogy a hideg árnyalatú, zöldes Neo Mint egyszerre reprezentálja a technológiát, a tudományt és a természetet, és mindemellett unisex. Egyik részről futurisztikus hatású, a másik részről viszont a természetben is előfordul.

fotó: Martin Veit

Dries Van Noten, Baum Und Pferdgarten és Jil Sander már a 2018/2019 téli kollekciójukban is használtak erre mutató árnyalatokat. a Neo Mint tökéletesen érzékelteti a téli hangulatot, mindemellett pedig nagyszerűen illenek hozzá a fémszínek és kiegészítők, mint például az arany, az ezüst és a réz.

A ruhák mellett a lakberendezők számára is izgalmas, domináns szín lesz a Neo Mint.  Hermès és a Mini bemutatóján a milánói Salone del Mobile kiállításon is láthattuk ezt megvalósulni.

forrás: Gucci

A Gucci kreatív főnöke, Alessandro Michel is felismerte a színben rejlő lehetőségeket, és a „Gucci Klinika” show-ban pontosan ilyen hátteret alkalmazott.

Az Ascential tulájdonában álló WGSN (korábban Worth Global Style Network) 1998 óta foglalkozik trendelőrejelzésekkel.

divatmarketing

kiemelt kép: tsunami-axis

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!