Rekord: 75 hot dogot evett meg tíz perc alatt

Joey Chestnut hot dog-evő bajnok péppé verte minden ellenfelét.

Július 4-én zajlott a 2020-as Nathan's Hot Dog Eating Contest, a legendás hot dog-evő verseny. Ezúttal is a 13-szoros bajnok, Joey Chestnut lett a győztes, azonban hihetetlen rekorddal: 10 perc alatt 75 hot dogot pusztított el. A második helyezettet ezzel porig alázta, hiszen ő csupán 42 virslit és kiflit volt képes felfalni.

Az evőversenyekre a közhiedelemmel ellentétben nem nevezhet csak úgy akárki: évről évre több halálos áldozata is van annak, ha amatőr próbálkozik a versenyzabálással. Daniela Galarza, az Eater gasztromagazin vezető szerkesztője korábban már beszélt arról, mekkora a különbség a profi evőbajnokok – Joey Chestnut és Matt Stonie – meg a lelkes amatőrök között.

Míg a profik napi szinten gyakorolnak, és tökéletes tisztában vannak a veszélyekkel, az amatőrök gyakran végzetesen megsérülnek, sőt bele is halhatnak a mutatványba" - mondja Galarza. A profik emellett komoly, több oldalas szerződéseket írnak alá a versenyek előtt, és rendszeresen vesznek részt különféle orvosi vizsgálatokon is.

 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!