Az USA betiltotta a TikTokot

Vasárnaptól lehetetlen két kínai mobilalkalmazás, a TikTok és a WeChat szolgáltatás letöltése az Egyesült Államokban.

Bár a rendelet értelmében le kell venni a két alkalmazást az Apple App Store és a Google Play áruházakból az Egyesült Államokban, a több tízmillió amerikai TikTok felhasználó november 12-ig nem sok változást fog észlelni. Ráadásul Donald Trump elnök még a hatályba lépés előtt visszavonhatja a rendeletet, ha a tulajdonos kínai Bytedance megállapodásra jut az amerikai Oracle-lel egy olyan cég létrehozásáról, amely a videomegosztó amerikai működését irányítaná a washingtoni aggályok orvoslásával.

A Kínai Kommunista Párt nyilvánvalóvá tette

,hogy módjában, illetve szándékában is áll felhasználni ezen alkalmazásokat az Egyesült Államok nemzetbiztonságának, külpolitikájának és gazdaságának veszélyeztetése érdekében – írta TikTokot betiltó Külgazdasági és Kereskedelmi Minisztérium. Az Apple és a Google az Egyesült Államokon kívül továbbra is elérhetővé teheti a TikTokot és a WeChatet a felhasználók számára.

A ByteDance azóta folytat tárgyalásokat

a világszerte 2,2 milliárd felhasználóval rendelkező TikTok egyesült államokbeli üzemeltetési jogának eladásáról, amióta Donald Trump kilátásba helyezte, hogy szeptember közepétől betiltja a népszerű applikáció működését, ha azt addig nem adják el egy amerikai cégnek.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!