Bebe Rexha bipoláris zavara miatt kért segítséget

Nem restellt segítséget kérni a Grammy-jelölt énekesnő.

A bipoláris zavar a negyedik leggyakrabban előforduló mentális probléma, mely kiszámíthatatlan hangulatváltozásokkal jár. Mániás csúcspontok és depressziós mélyek váltakoznak. Most Bebe Rexha, a harminc éves Grammy-jelölt énekesnő vallott arról a Self magazinnak, miken ment keresztül.

Bebe Rexha évekig nem akarta kivizsgáltatni, mi lehet a baja. 2019 áprilisában Twitteren jelentette be, mire jutott:

Már hosszú ideje rosszul érzem magam. Néha olyan mélyen vagyok, hogy a házból sem lépnék ki, aztán úgy pörgök, hogy képtelen vagyok elaludni. Csak melózom és dolgozom, megállás nélkül. Most már tudom, miért van így.

A diagnózis láttán összetört, pedig a veszélyes hangulat-ingadozásai évtizedek óta tartanak. Főleg a menstruáció közeledtével erősödnek: a premenstruációs szindróma különösen súlyos fajtájában szenved, melynek neve premenstruációs diszfóriás rendellenesség (PMDD).

Mikor megjön a vérzésem, a megelőző napon mintha vége volna a világnak, iszonyatosan befordulok. Amikor pedig felfelé jövök, akkor mindenkivel chatelnék, az érzelmeim csak úgy áradnak. Nem tudok nyugton maradni, rettentő izgatott is leszek.

Az amerikai énekesnő albán bevándorló szülei elég jól fogadták a hírt. Bebe pedig orvosi segítséget keres:

Hoztam egy döntést, hogy jobb emberré akarok válni. A gyógyszeres terápia segít fókuszálnom, de a tünetek nem tűnnek teljesen el. Már kiegyensúlyozottabb lett az életem, és dolgozom is még magamon.

idézi a Popsugar a sztárt, aki új lemezén is beszél majd tapasztalatairól.

View this post on Instagram

Making songs. Leave a comment if you’re the guitar

A post shared by Bebe Rexha (@beberexha) on

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!