Belehalt a koronavírusba, mert lélegeztetőgépe helyére inkább ventilátort dugtak be

Az indiai Rajasthan államban található Kota városának egyik kórházában történt a különös eset, amelyről a Daily Star számolt be.

Indiában már 380 ezer koronavírus-fertőzött és több mint 12 ezer halott van, ennek ellenére a kórházakban nincs látogatási tilalom: a betegek bemehetnek hozzátartozóikhoz, hogy élelmet vigyenek nekik. Azt beszélik, erre azért van szükség, mert az indiai kórházak nem elég felszereltek ahhoz, hogy ennyi beteg élelmezéséről gondoskodni tudjanak.

A jelen történet azért is egészen szürreális, mert a maszkban és gumikesztyűben a kórterembe érkező rokonoknak túl melegük volt, ezért aztán gondolkozás nélkül kihúzták a lélegeztetőgépet, hogy egy egyszerű, kézi ventilátort dugjanak a  konnektorba, amit ők maguk hoztak. Gondolták, így biztosan jobb lesz a betegnek, csakhogy szerencsétlen belehalt a segítő szándékba.

Az esetről szóló hindi újságcikket Anant Bhan ismert indiai orvos osztotta meg, hozzátéve, hogy egészen megdöbbentő, hogy a páciens rokonai a történtek után még az orvosokat szidalmazták.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!