Beyoncé és Kim Kardashian úgy tűnik, kibékültek, de Kim botrányt okozott a gesztussal

Köztudomású, hogy Beyoncé és kIm Kardashian utálják egymást. Olyannyira, hogy bár Jay-z és Kanye West legjobb barátok, Bey-ék kihagyták Kimék esküvőjét is.

Állítólag az a probléma, hogy Beyoncé keményen dolgozó előadóművészként gondol magára, Kim szerinte pedig egy opportunista celebnő, trashy ízléssel. Nem kommentáljuk.

Nemrég Beyo - vagy inkább a marketingese - tett egy lépést Kim felé. Elküldte az Ivy Park x Adidas kollekció egy vadiúj darabját Kimnek, hogy az első lehessen, aki azt a hírességek közül viseli. Kim boldogan fel is öltötte a holmit:

Csakhogy feltűnt: Kim arca jóval sötétebb, mint a keze. Vannak, akik ezt a pikkelysömörrel magyarázzák, amivel a celeb régóta küzd, de nem mindenki ilyen elnéző. Van, aki szerint a Kardashian-lány így puncsol a sötét bőrű Beyo felé, míg mások szerint éppenséggel gúnyolja őt.

Tudni kell, hogy Amerikában az ún blackface óriási sértés, vagyis amikor egy fehér a feketék bármilyen külsőségét - bongyor haját, sötét bőrét - veszi át, hiszen ezzel azt üzeni, hogy a tetszetős dolgokat ellophatjuk, de a rabszolgai múlttal és a mai napig tartó hátrányos megkülönböztetéssel nem vállalunk sorsközösséget.

Kim Kardshian szabadkozott már emiatt: szóvivője bocsánatot kért egy korábbi blackface-esre sikeredett kampánya miatt is. Épp elég kellemetlen, hogy most újra izzadhat...

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!