Bojkott vár a Mulan forgalmazóira

A Disney Mulan című játékfilmje újabb bojkottal néz szembe, mert a stúdió a film elkészítésében vállalt szerepéért egyebek mellett Hszincsiangnak (Ujgur) is köszönetet mondott.

Miközben a kínai tartomány hatóságai brutálisan elnyomják az ujgur őslakosságot.

A korábbi animációs filmből élőszereplőkkel újraforgatott kalandfilm főhőse Mulan. A kínai lány családja becsületének védelmében apja helyébe lépve, férfinak öltözve vesz részt a háborúban. A filmet márciusban mutatták volna be, ám a koronavírus-világjárvány miatt ezt többször is el kellett halasztani. A Disney végül augusztus elején úgy döntött, saját streaming szolgáltatóján, a

Disney Pluson teszi emelt áron hozzáférhetővé

a filmet az Egyesült Államokban és néhány más országban, szeptember elejétől. A produkció több kínai kormányzati szerv közt a Hszincsiang régiónak is hálás. A tartomány kormánya tömegesen internálja az etnikai kisebbséghez tartozókat. A film forgatása Hszincsiang több vidékén is zajlott.

A stúdió mindennek tetejében

a turpani közbiztonsági hivatalnak is köszönetet mondott a film végén megjelenő felirat szerint. A Hszincsiang keleti részén fekvő városban számos internáló tábor működik.
A Mulan ellen főleg a Twitteren terjedő bojkottfelhívást megelőzte egy tavalyi bojkott kezdeményezés. Annak oka az volt, hogy a film főszereplője, Liu Jifei egy nyilatkozatában támogatta a hongkongi rendőrséget, amely számos alkalommal verte szét a demokráciáért tüntetők gyűléseit.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!