Börtönbe kerülhet ez a házaspár, csak mert gyermekük születik

Jó eséllyel börtön vár a házaspárra, akik egy olyan államban vállaltak gyereket, ahol büntetendő az első unokatestvérek közötti szexuális kapcsolat.

Michael Lee és Angela Peang első látásra egy átlagos pár, ráadásul aki ismeri őket, az tudja, hogy törvénytisztelő állampolgárok mindketten. A gond azonban az, hogy szüleik édestestvérek, vagyis ők maguk első unokatestvérek, és az ilyesfajta viszony Utah államban büntetendő.

A férfi és a nő hétéves koruktól kezdve szeretik egymást, persze akkor még a család rokoni ragaszkodásként definiálta a kapcsolatot. Később aztán szüleik munkája miatt távol kerültek egymástól, de felnőtt korukban újra találkoztak, és menthetetlenül egymásba szerettek. Olyannyira, hogy Utah-ból Coloradóba utaztak házasságot kötni - ott ez legális - és azóta Angela már öt hónapos terhes.

A pár 10 ezer dollár, azaz nagyjából 3 millió forintos pénzbüntetésre és szabadságvesztésre számíthat, ha nem sikerül elérniük, hogy törvénymódosításra kerüljön sor, amely az unokatestvérek frigyét elfogadja.

Próbálkoznának csak Egyiptomban, Pakisztánban vagy bárhol a Közel-Keleten, ahol az unokatestvérházasság nemhogy elfogadott, de szinte a norma...!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!