Brad Pitt már szeptemberben belátta a maszkviselés hasznosságát

Egy japán sajtóeseményen töprengett el a színész, még 2019 őszén.

Brad Pitt megelőzte korát: 2019 szeptemberében Japánban járt, ahol azon tűnődött, miért nem visel a világon mindenki maszkot. Még akkor a kanyarban sem volt a világjárvány, ám az Ad Astra című film ázsiai sajtóeseményén is többen viseltek szájmaszkot.

Most pedig már az a nem normális, ha valaki az arcát fedetlenül hagyva mászkál. A 56 éves színész így fogalmazott bő ¾ éve:

Látok itt is maszkosokat. Mikor megérkeztem Tokióba, azon döbbentem le, hogy milyen sokan takarják el az arcukat, már a reptéren is. Olyan paranoidnak tűnt…miért rettegnek ennyire? Majd rájöttem, hogy biztosan megfáztak, és nem akarják, hogy mások is elkapják tőlük a kórt. Ebben látok bölcsességet, és szeretném, ha mi, a világ többi pontján élők is így tennénk.

fogalmazott az Oscar-díjas művész. Azóta Amerikában is nagyot fordult a kocka – a maszk és a kézmosás egyet jelent a 2020-as évvel. Pitt ezen nyilatkozata pedig úgy került elő, hogy a minap exe, Jennifer Aniston is közzé tett egy maszkos bejegyzést.

View this post on Instagram

I understand masks are inconvenient and uncomfortable. But don’t you feel that it’s worse that businesses are shutting down... jobs are being lost... health care workers are hitting absolute exhaustion. And so many lives have been taken by this virus because we aren’t doing enough. ⠀ ⠀ I really do believe in the basic goodness of people so I know we can all do this 🥰 BUT still, there are many people in our country refusing to take the necessary steps to flatten the curve, and keep each other safe. People seem worried about their “rights being taken away” by being asked to wear a mask. This simple and effective recommendation is being politicized at the expense of peoples’ lives. And it really shouldn’t be a debate 🙏🏼 ⠀ ⠀ If you care about human life, please... just #wearadamnmask 😷 and encourage those around you to do the same ❤️

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston) on

Az 51 éves színésznő arra bátorítja a követőit, hogy tegyenek hozzá hasonlóan.

Megértem, hogy kényelmetlen ez a viselet. Ám rosszabb érzés az, mikor üzletek dőlnek be és munkahelyek vesznek el. Az egészségügyi dolgozók pedig széthajtják magukat. Túl sok életet követelt már ez a vírus, mert mi nem voltunk elég óvatosak.

írta a Jóbarátok Rachelje július 1-jén, aki 2000 és 2005 közt volt Pitt párja. Utódja, Angelina Jolie, illetve kislányuk, Vivienne Marcheline Jolie-Pitt is az arcát eltakarva, kesztyűt viselve mozdult ki – bő három hónap után - június 30-án egy hollywoodi kisállatboltba, teszi hozzá a Hollywoodlife.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!