Csak a brazil fazon a menő? Intim gyanta körkép

Évente legalább 3-4-szer ránk kiabál egy cikk: "Ismerd meg az idei intim gyanta trendet!" És mi, naivan, bízva valami újban, már olvassuk is. A negyedik után belátjuk, hogy új intim gyanta fazon idén sincs a Nap alatt! De ha belegondolunk, igazán mi új is lehetne, ami még a jóízlés, higiénia, praktikusság és kényelem határain belülre esik? Vagy lenne igény tovább cifrázni az intim gyanta formákat? Akkor sok sikert! A képzeletnek ne szabjunk határt! De azért egyeztessünk erről intimkozmetikusunkkal is!

Ha pedig valami maradandó műremeket szeretnénk, akkor az intim gyantázás után irány egy hennafestő! De az már nem az intimkozmetikus kompetenciája! Vegyük most sorra az örökzöld, annál kevésbé szúrós, intim gyanta fazonokat! Mert nem csak egy brazil lehet csábító!

Ahogy a frizurát, az arcszőrzetet, úgy az intim szőrzetet is fazonra lehet igazítani. Szerencsére, hiszen különbözőek vagyunk, eltérő igényekkel. Van, aki az esőerdőre szavaz, mások csak kislányos csupaszsággal a lábuk között érzik magabiztosan magukat. A két véglet között azonban még számos formabontó megoldás létezik. Induljon a körkép!

Ez van!

Ezt kell szeretni! Vallják az intim szőrtelenítést elutasítók, akik se borotvával, se intim gyantával nem hajlandóak megbolygatni a lenti, természet adta állapotokat. Részben igazuk van, hiszen nem véletlen nőtt oda az a szőrzet. Annak funkciója azonban, amióta ruha van az emberen, lényegében elvesztett.

Bikini fazon

Ez egy kompromisszumos intim szőrtelenítési megoldás. A szőrzet nagy része megmarad, de a bikini alól kibukkanó szõrszálak távoznak! Könnyen, viszonylag gyorsan kialakítható és egyszerűen karbantartható. Mindegyik szőrtelenítési módszerrel elérhető. Az intimkozmetikusok viszont egyértelműen az intim gyantázás mellett érvelnek. Számukra nem létezik olyan lehetetlen szituáció, amiben borotvát kellene ragadni!

Részleges intim szőrtelenítés

Ezen a fazontípuson belül vannak az igazi finomságok! Ilyenkor a bikini fazonnál mélyebb a szőrtelenítés, de még nem marad teljesen fedetelen a szeméremdomb. Ebből a szőrzetből aztán változatos alakzatok hozhatók létre.Ezen formák kialakítását általában intim gyantával végzik.

Legegyszerűbb a természetes vonalvezetést követő fordított háromszög, amit a szélesebb csípőjű lányoknak áll különösen előnyösen. Az egyéb geometriai alakzatok közül az álló háromszög, rombusz, kör, ellipszis, négyzet fordulnak elő leggyakrabban. Türelemjátékkal kialakíthatóak bonyolultabb, olykor vicces alakzatok, melyeknek üzenetértéke is lehet. Ilyenek a csillag, szív, nyíl vagy a nyolcszögletű STOP tábla alakzat. Vékonyabb testalkatú hölgyeknek áll jól a vastagabb sávként meghagyott szeméremszőrzet.

Milyen egy igazi brazil?

A válasz azért nem egyértelmű, mert egyes kozmetikákban brazil gyantának a teljes intim szőrtelenítést nevezik. Máshol viszont az olyan, szinte teljes intim gyantázást nevezik annak, ahol a szeméremszőrzetet egy nagyon vékony függőleges csíkban hagyják csak meg. Ez megnyújtja viselője alakját, így a molettebb hölgyek részesítsék bátran előnyben ezt az intim gyanta fazont.

A legnagyobb celeb a hollywoodi!

Ahol a brazil gyanta az utóbb említett megoldást jelöli, ott a teljes csupaszságot hollywoodi, kaliforniai vagy Barbie-gyantának nevezik. Az elnevezés nem megalapozatlan: Amerikában a szőrtelenítés női kötelesség minden téren. Nem baj, ha valaki nem tud sütni-főzni, csak szőrtelenül tegye azt!

A teljes intim szőrtelenséget legegyszerűbben, leghatékonyabban és legkíméletesebben intim gyantázással érhetjük el. Teljes intim szőrtelenítéskor mindenre fény derül! Semmi nem marad fedetlenül. Ha ezt borotvával érjük el, fennáll a veszélye a kipattogzásnak, szőrbenövésnek, szőrtüszőgyulladásnak. Valamint a hatás sem lesz olyan tartós mint intim gyanta esetén.

Szőrtelenítő krémeket, lehetőség szerint ne használjunk ezeken a “déli” testtájakon, mert könnyen a szervezetbe kerülhetnek az eredetileg kizárólag külső használatra előírt, kevésbé természetbarát, könnyen irritáló kemikáliák.

Az intim epilálás jó lehet, de… fájdalmas!

A csipesz… mire befejezed, kezdheted előről!

Női privilégium?

Ma már szerencsére egyáltalán nem csak a nőkre korlátozódott az intim szőrtelenítés. Mind több férfi intim gyantáztat saját higiéniai igényessége, s párja kedvéért.  Bár a férfiak az egyszerűbb alakzatok és a praktikusság hívei, az ő esetükben is megkülönböztethető többféle intim gyanta fazon:

Részleges intim gyantázás
Teljes intim gyantázás
Fecske gyantázás
Boxer gyantázás

A férfiak esetében már kifejezetten csak az intim gyantázást említettük meg, mint intim szőrtelenítő eljárás, hiszen az eleve dúsabb szőrzettel rendelkező férfiaknak mindenképp érdemes intimkozmetikushoz fordulniuk! Ugyanis nagyon mókásan tud kinézni egy teljesen szőrös testfelületen egy csupaszon világító középső rész!

Ami a hátteret illeti

Egy jópofa fazon is csak akkor ütős, ha a “háttér”, vagyis maga a bőrfelület ápolt, egészséges. Próbáljunk ki bátran különféle fazonokat, hogy megtaláljuk a hozzánk legjobban illőt! Az intim bőrápolásról azonban semmiképp ne feledkezzünk meg! Lehet akármilyen vagány az intim fazonunk, ha a környezete kipattogzott, gyulladt, csak az igénytelenség hatását kelti.

Ápoljunk, vágassunk fazont majd hódítsunk az Újévben is! 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!