Bronzszobrot állítottak Melania Trumpnak

Szlovéniában nemrég felgyújtott faszobra helyére állították fel Melania Trump bronzszobrát.

Szlovéniai szülővárosa, Sevnica közelében kedden állították fel Melania Trump életnagyságú bronzszobrát. Éppen ugyanoda, méghozzá, ahol az amerikai first lady korábbi, fából készült szobra állt.

Trumpné stilizált faszobrát ismeretlenek gyújtották fel

július 4-én, az amerikai függetlenség ünnepén. A csaknem háromméteres faoszlopon álló bronzszobron ugyanolyan kevéssé ismerhetők fel az amerikai elnök feleségének arcvonásai, mint a leégett faszobron. A közelben egy táblán az olvasható, hogy a szobrot annak a Melania-emlékműnek "az örök emlékére" emelték, amely hajdan ezen a helyen állott. Az eredeti faszobrot

egy népművész faragta ki láncfűrésszel.

A leégett szobor maradványát pedig nemrég egy koperi galériában állították ki. A leégett faszobron halványkék festék emlékeztetett arra a felöltőre, amelyet férje, Donald Trump beiktatásakor viselt a szlovén származású first lady. A bronzszobron nincsenek színek. Januárban felgyújtották azt a faszobrot is - egy helyi művész alkotását -, amelyet tavaly emeltek Donald Trumpnak a szlovén fővárostól, Ljubljanától keletre fekvő Moravce város mellett.

Nyitókép: https://www.instagram.com/flotus/

Reuters

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!