2019.05.29. Italy
Minden jöhet, ami citromos, lime-os, vagyis tulajdonképpen minden citrussal készült ételt szeretünk.
Desszert, főétel, előétel, sós, édes, hús, hal, krém, fagyi, torta és keksz… Utóbbiból ez a kedvencem -
az Ízes Élet receptje!
Hozzávalók egy nagyobb tepsihez
15 dkg liszt
7 dkg porcukor + a lapításhoz
12 dkg hideg vaj kis kockákra vágva
2 evőkanál bazsalikomlevél vékonyra csíkozva
1 teáskanál reszelt citromhéj + 1 evőkanál citromlé
½ teáskanál reszelt lime-héj
csipet só
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A
lisztet, a porcukrot és a vajkockákat egy tálba tesszük,
és összemorzsoljuk a két tenyerünk között, amíg borsónyi darabokat nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot, és tovább morzsoljuk, amíg a citromlé, a citrom- és lime-héjak, valamint a bazsalikom is teljesen eloszlik.
A tésztából egy sütőpapírral bélelt tepsire csapott evőkanálnyi gombócokat teszünk (kb. 5 cm-re egymástól). Egy lapos aljú poharat porcukorba mártunk, és lelapítjuk vele a gombócokat, hogy lapos kekszeket kapjunk. 14-15 percig sütjük,
akkor vannak készen, ha a szélek elkezdtek barnulni.
Rácsra téve hagyjuk megszilárdulni a kekszeket, majd ha teljesen kihűltek, tálalhatjuk is. Légmentesen lezárva 1 hétig elállnak.