2019.05.20. Italy
Csavartuk egyet az alapízeken.
Ez a
citromos-spárgás tészta azoknak is nagyon fog ízleni, akik hús nélkül el sem tudnak képzelni egy főételt.
Hozzávalók négy személyre
25 dkg koktélparadicsom
kevés olívaolaj
só
30 dkg tetszőleges, rövidebb fajtájú száraztészta
15 dkg kockázott bacon
20 dkg kolbász
2 duci gerezd fokhagyma
50 dkg zöldspárga
1 csipet csilipehely vagy tört csili
1 db biocitrom
parmezán a tálaláshoz
Elkészítés
A koktélparadicsomokat megmossuk, sütőtálba tesszük. Locsolunk rájuk kevés olívaolajat, megsózzuk, összeforgatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percet sütjük. Akkor vannak készen, ha már puhák, de még megtartják formájukat. A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. Egy serpenyőbe szórjuk a kockázott bacont, a félkarikára vágott kolbásszal együtt zsírjára olvasztjuk. Erre kerül a megpucolt, finomra vágott fokhagyma.
Közben a spárgát megpucoljuk
(a fás részeit letörjük, a szárról a vastagabb „pikkelyeket” eltávolítjuk, meghámozni nem szükséges), a fejeket levágjuk, a maradékot 2-3 centis darabokra szeljük. Először ezeket adjuk a kolbászos alaphoz, 1-2 percig pároljuk, majd a sípokat is beleszórjuk. Sóval és csilivel ízesítjük, készre pároljuk. A végén citromhéjat reszelünk hozzá (ízlés szerint, én ehhez a mennyiséghez kb. negyed citrom héját és egy evőkanálnyi citromlevet szoktam adni). Hozzáforgatjuk a kifőtt, leszűrt tésztát.
A kész tésztát a sült koktélparadicsomokkal és reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Forrás: Ízes Élet