Eddig bukó a Birds of Prey, átcímeznék a filmet

A Birds of Prey elé oda kell tenni, hogy Harley Quinn, hátha bejön!

A képregény-adaptációk általában nem lőnek mellé a moziban, ám – talán pont ezért – az elvárások is magasak a zsánert illetően. A DC csajos spin-offját nagy várakozás előzte meg:

a Ragadozómadarak főszerepét az Oscar-díjas Margot Robbie viszi,

mégsem kapkodták el a mozijegyeket a bemutató hétvégéjén.

Miközben „szerelme”, Joker az Oscar-díjat vette át

(és tette a polcra a Golden Globe-, SAG és ki tudja még, hány szobrocska mellé), addig Észak-Amerikában Quinn alig 33 millió dollárt hozott a konyhára. A Kacagó Bohóc mozija csak az első napon(!) hatmillióval többet kaszált.

A Warner Bros. a béna címadással próbálja magyarázni a gyenge teljesítményt. Legalábbis a sajtó kiszúrt egy furcsa jelenséget, amire a közösségi média rá is harapott - pár mozilánc

Harley Quinn: Birds of Prey

címen kezdte vetíteni a filmet. Az eredeti, zengzetes cím pedig Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) volna, ami – lássuk be – nem kicsit lett túltolva.

via GIPHY

A stúdió még hivatalosan nem foglalt állást, bár már volt arra példa, hogy pont az esetlen elnevezés miatt – 2014-ben az Edge of Tomorrow - nem alakultak túl jól a filmes bevételek. Szerencsére Joker termelt annyit, hogy a nőjét bemutató, alacsony költségvetésű film beleférjen a büdzsébe, véli az Uproxx.

View this post on Instagram

#BirdsOfPrey is the #1 movie in the world! See it for yourself - NOW PLAYING only in theaters. Get tickets: Link in Bio.

A post shared by Birds of Prey (@birdsofprey) on

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!