Cyrano lett a Trónok harca sztárjából

Peter Dinklage hangját a kritikusok Leonard Cohenhez és Tom Waits-hez hasonlítják.

A napokban mutatták be a New York-i Broadway-n Rostand örökbecsű drámáját, a Cyranót. A darab címszerepét pedig Peter Dinklage játsza, aki leginkább a Trónok harcából, mint Tyrion Lannister lehet ismerős a hazai közönségnek.

A kritikusok egyöntetűen el voltak ragadtatva a bemutatótól, noha a darabot jelentősen átformálta Erica Schmidt rendező – akivel egyébként a színész még 2005-ben házasodott össze, két gyerekük van. Dinklage törpenövése miatt a rendező elhagyta a szövegből Cyrano hatalmas orrára utaló szövegeket, és pótorrot sem ragasztott a főszereplőnek. Ennek ellenére a darab alapvető konfliktusa: az érzelmes, okos és bátor főhős, aki úgy véli, testi adottságai miatt nem lehet belé senki szerelmes, így is működik.

A darab zenéjét Erica Schmidt újraíratta - és nem ő volt az első, aki ezt tette. Az elmúlt száz évben legalább három partitúra keletkezett a Cyranora. A kritikusok abban is egyetértettek, hogy bár Peter Dinklage nem képzett énekes, baritonja Leonard Cohent vagy Tom Waits-et idézi.

Forrás: Hollywood Reporter

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!