Ebben a családban két transznemű gyerek is van

A 11 éves James és a 7 éves Olivia Kalifornia államban, Berkeley-ben él szüleivel, Bennel és Sarával. Mindkét gyerek transznemű.

Jamest születésekor kislányként anyakönyvezték, Sara pedig akkor még - hivatalosan legalábbis - fiú volt. James már kétévesen közölte, hogy igazából ő kislány, és ehhez később is tartotta magát. Amikor az óvodában és az iskolában arra kötelezték, hogy fiúként viselkedjen és éljen, mély depresszióba zuhant.

A szülők szakemberekkel is konzultáltak. akik megerősítették, hogy a gyerek nemi diszfóriával küzd, vagyis biológiai neme nem egyezik a belső, pszichés nemével. Első lépésként hagyták, hogy egy évig kislányként éljen, hogy kiderüljön, nem hóbortról van-e szó, majd pubertást blokkoló hormonokat kapott, ami egy teljesen visszafordítható folyamat. A következő lépés a női nemi hormon adagolása lesz, ami részben visszafordítható folyamat: a termékenységre hatással lehet, de nem végleges.

Közben James kisöccséről is kiderült, hogy igazából lány: a szülők szerint először ők is azt hitték, hogy csak a tesóját utánozza, hogy nagyobb figyelmet kapjon, de a szakemberek igazolták: a kisebbik gyerek is transznemű.

A szülők úgy érzik, mindent megtesznek azért, hogy gyerekeik boldogak legyenek.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!