A fokhagyma granulátumot, a fűszerpaprikát és a cayenne-borsot összekeverjük. Hozzáöntünk 2-3 evőkanál olívaolajat (sűrű, krémes állagot kell kapnunk), majd belereszelünk egy kevés citromhéjat. Félretesszük. Párhuzamosan elkészítjük a salátát is. A salátakeveréket keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, a felezett koktélparadicsomot és a felkockázott uborkát. Megsózzuk, hozzáöntjük az extra szűz olívaolajat és a balzsamecetet, összeforgatjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.
A toastkenyereket lehéjazzuk, felkockázzuk.
Serpenyőben, egy kevés felhevített olajon ropogósra sütjük. Félretesszük hűlni. A harcsaszeleteket sózzuk, borsozzuk. Beleöntjük a serpenyőbe a maradék olajat. Sütni kezdjük a halat, közben megkenjük a fűszeres olajjal. Forgatva átsütjük, közben folyamatosan kenegetjük, hogy minden oldalt érjen az olaj.
A salátát összeforgatjuk a ropogós kenyérkockákkal, majd elosztjuk 4 mélyebb tányérban. Mindegyik tetejére 1-1 frissen sült harcsaszeletet helyezünk.
Hozzávalók (4 személyre):
1 evőkanál fokhagyma granulátum
1 teáskanál édes-nemes fűszerpaprika
1 kávéskanál Cayenne-bors
pár reszelés biocitromhéj
kb. 4-5 evőkanál olívaolaj (a fűszeres olajhoz és a sütéshez)
10 dkg tetszőleges salátakeverék
5 szál újhagyma fehér része
15 dkg koktélparadicsom
fél kígyóuborka
só
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
4 szelet teljes kiőrlésű toastkenyér
80 dkg afrikai harcsa (filé, 4 szeletre vágva)
őrölt fekete bors