Egy hétig is friss marad ez a kuglóf!

Érdemes kipróbálni ezt a kuglóf receptet, még öt nap múltán is pihe-puha.

Ez az egyszerű kuglóf máz nélkül lehet reggeli, mázzal uzsonna, kakaó vagy tea mellé a gyerekek is szeretni fogják. A kuglóf tetejére tehettek citromos cukormázat, csorgathattok rá olvasztott csokit, de akár porcukorral is megszórhatjátok, mindenhogyan finom - az Ízes Élet receptje.

Hozzávalók egy darabhoz:

30 dkg félzsíros túró 

3 tojás 

1 biocitrom lereszelt héja 

15 dkg cukor 

1 tasak vaníliás cukor 

25 dkg vaj vagy margarin 

30 dkg liszt 

1/2 tasak sütőpor 

Elkészítés
 

A túrót villával összetörjük, nem szükséges pépesre keverni! A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat kikeverjük a citromhéjjal, a kétféle cukorral és a felkockázott puha vajjal. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd apránként a tojásos keverékhez adjuk. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is.

A masszát kivajazott, kilisztezett kuglófformába simítjuk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Még langyosan kifordítjuk a formából, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután jöhet rá a tetszőleges máz.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!