Egy jelenettel szegényebb lett a 13 Reasons Why

Két évvel a széria indulása után, a Netflix kivágott egy sokat vitatott öngyilkossági jelenetet a 13 Reasons Why című amerikai kamaszdráma-sorozat első évadából.

A háromperces jelenetet, amelyben egy tinédzser lány felvágja ereit, "egészségügyi szakértők javaslatára" vágta ki a sorozatból a Netflix. Az új változatban csak az látható, ahogyan felfedezik a lány holttestét - olvasható a BBC News honlapján. "Az ilyesfajta érzékeny témák drámai feldolgozása arra sarkallhatja az embereket, hogy merjenek segítséget kérni, de fontos, hogy ez a nemes szándék felelősségteljes módon történjen" - hangsúlyozta Lorna Fraser, a streamingszolgáltató brit részlegével együttműködő Samaritans nevű jótékonysági szervezet munkatársa. A 2017-ben indult sorozat egy

Hannah nevű tinédzser történetét meséli el,

aki 13 felvételt hagy hátra, amelyek mindegyikében azt magyarázza el, miért döntött úgy, hogy kioltja az életét. Az első évad utolsó epizódjában látható, amint a lány felvágja az ereit a fürdőkádban. Az öngyilkosság részleteit valósághűen ábrázoló jelenet komoly felháborodást váltott ki. A sorozat producere szerint eredetileg épp azért mutatták be "az öngyilkosságot a maga szörnyű és fájdalmas valójában, hogy senkinek ne legyen kedve utánozni a látottakat". Az egészségügyi szakértők által megfogalmazott aggodalmak nyomán azonban átgondolták ezt a döntést. A Jay Asher 2007-ben megjelent, azonos című regénye alapján készült széria harmadik évada idén érkezik.

 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!