2019.07.09. Italy
Kevesen tudják, hogy kedvenc téli fűszerünk, a fahéj mennyi jó tulajdonsággal bír.
A fahéjt leginkább klasszikus téli fűszerként kezeljük, pedig nyáron is szolgálatunkra áll. Jól harmonizál a szilvával, a cseresznyével, a meggyel és a sárgabarackkal, ezért a nyári gyümölcsös pitékben is ott a helye, nem is beszélve a finom barackos és szilvás gombócról. Ha pedig mindez nem lenne elég, mutatjuk, mi
mindenre jó még a fahéj. Valóságos csodaszer!
Gyulladáscsökkentő
Bizonyos kutatások a fahéjnak gyulladáscsökkentő hatást tulajdonítanak, segíthet, ha izomfájdalmakkal vagy duzzanatokkal küszködünk.
Csökkentheti a szívbetegségek kockázatát
Egy tanulmány szerint napi 120 mg fahéj elfogyasztása javítja a koleszterin- és trigliceridszintet. Egy másik tanulmány készítői pedig arra jutottak, hogy aki sok fűszert (azon belül is többek között fahéjat és kurkumát) fogyaszt az egyébként jelentős mennyiségű zsírt tartalmazó étrendje mellé, szintén számolhat csökkenő trigliceridszinttel. Éppen ezért szokták a zsírégetéssel is összefüggésbe hozni.
De azt biztosan te sem tudtad eddig, hogy mit tesz a fogaiddal. Olvass
tovább itt!