Egyedül készített lemezt Paul McCartney

Paul McCartney eredetileg nem tervezett lemezt. Végül, a McCartney I és a McCartney II lemezéhez hasonló módon a McCartney III-on is minden hangszeres részt maga játszott fel házi stúdiójában.

A december 11-én megjelenő album néhány dala tükrözi a járványról szól McCartney jövőbe vetett optimizmusának hangján.
"Szüleim túlélték Liverpool bombázását a második világháborúban. Körülöttük nagyon sokan meghaltak, de valamiféle hihetetlen energiával sikerült túllépniük a nehézségeken. (...)

ha ők megcsinálták, én is képes vagyok rá"

- mondta a világhírű zenész a BBC-nek.
"Amikor egyedül vagy, jön egy ötlet és azt nagyon gyorsan le is játszod. Egy zenekari környezetben a dolgokat el kell magyaráznod a többieknek. Amikor csak pötyögtetsz, ahogy neked tetszik, van egyfajta szabadságérzet benned".

A McCartney III legtöbb dala vadonatúj,

a karantén bezártságában született. "Év elején voltam egy kis szabadságon, aztán elvonultam vidéki farmomra, és ott ért a karantén Mary lányommal és a családjával, négy unokámmal. Nagyon kellemes volt, napközben a házi stúdióban dolgozgattam a dalokon, aztán este kijöttem és ott volt a család" - mesélte Paul McCartney.
Mint megjegyezte, a leendő lemezhez a kezdő lökést egy korábban meg nem jelent, még a kilencvenes évek elején Sir George Martin producer közreműködésével készült dal, a When Winter Comes hozta, amit szórakozásból kezdett el játszani. Ez inspirálta egy új dal, a Long Tailed Winter Bird megírására, míg az újraírt When Winter Comes lett az új anyag zárása.
A 78 éves zenésznek többször is eszébe jutott az elmúlt hónapokban, hogy

talán soha többet nem léphet már közönség elé.

"Tavaly júliusban a Los Angeles-i Dodger stadionban volt az utolsó koncertem, ráadásul nem is sikerült valami jól. Nagyszerű lenne újra színpadra lépni egy zenekarral".

Nyitókép: Készítette: Oli Gill - originally posted to Flickr as Paul McCartney, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11790856

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!