Egymillió font adományt gyűjtött egy öt éves kisfiú

Egy amputált lábú ötéves brit fiú egymillió fontot gyűjtött a kórháznak, ami megmentette az életét.

A kis Tony Hudgell csaknem meghalt a szüleitől elszenvedett bántalmazások miatt. Végül életben maradt, de mindkét lábát amputálni kellett. Februárban kapott lábprotézist, amellyel  ma már napi több száz métert is meg tud tenni.
Tony elmondta, hogy eleinte nagyon nehéz volt, de aztán napról napra könnyebb lett, és "nagyon jó érzés", hogy sikerült teljesítenie a vállalását júniusban, sőt még meg is spórolt néhány napot a hónapból. Örökbefogadó anyja, Paula Hudgell szerint

Tony az életéért küzdött egy londoni gyermekkórházban,

amikor először látta őt négy hónapos korában. A fiúnak minden végtagja el volt törve, véres seb éktelenkedett az arcán, vérmérgezéssel és többes szervelégtelenséggel küzdött, az orvosok nem bíztak a felépülésében.

Paula Hudgell és férje 2016-ban adoptálta a gyermeket. Orvosai szerint a fiúnak a saját elszántsága és az őt befogadó család támogatása segített túlélni a rá váró többszörös műtétet. A kis Tony a nála 95 évvel idősebb Tom Moore-tól, "Tom kapitánytól" merített ihletet, aki példátlan összeget, 33 millió font (13 milliárd forint) adományt gyűjtött a brit egészségügynek azzal, hogy százévesen száz alkalommal körbe sétálta kertjét járókerettel.
A kisfiú eredetileg ötszáz font adomány összegyűjtését tűzte ki célul, és nevelőszüleivel együtt nagyon boldog, hogy ezt sokszorosan sikerült túlteljesíteni. Anyja szerint három és fél hete még alig tudott megtenni pár lépést.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!