Együtt árverezik el Pelé és Maradona cuccait

Diego Maradona és Pelé futballrelikviái is szerepelnek a kínálatban azon az árverésen, amelyet csütörtökön rendeznek New Jersey-ben.

A múlt szerdán, 60 évesen elhunyt Maradona meze is helyet kapott az aukción, amit a nemzeti együttesben viselt 2010 novemberében, Buenos Airesben a világválogatott elleni mérkőzésen - írja az insidethegames.biz. A 6-3-ra megnyert meccsen Maradona két gólt is szerzett. A felkínált tételek között van egy olyan, még az 1988-1989-es olasz bajnoki szezonban használt labda is, amelyet

Maradona a Napoli játékosaként írt alá.

A 80 éves Pelének különleges trófeáját szintén árverésre bocsátják: annak a vb-győztest megillető serlegnek az egyedi másolatát, amelyet a nemzetközi sportági szövetség, a FIFA ítélt oda a brazilok élő legendájának. Pelé azután kapta meg a Jules Rimet-kupa utánzatát, hogy 1970-ben harmadik alkalommal lett Brazíliával világbajnok.

Az árverésen olyan sportcsillagok emléktárgyai is szerepelnek, mint a bokszoló Muhammad Ali,

a jégkorongozó Wayne Gretzky

vagy a teniszező Rafael Nadal. Az árverés összbevétele a 800 ezer dollárt is elérheti.
Közben a New York-i Sotheby's aukciós ház december 7-én induló árverésén egy pár Adidas-cipő akár egymillió dollárért is elkelhet. A cipőből egy pár létezik, és különlegességét emellett az adja, hogy kézzel festett bőrből készült, s felső részét az 1710-ben alapított Meissen manufaktúra porcelánja díszíti.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!