Ekkor lobban fel az olimpiai láng!

A hagyományoknak megfelelően az ókori olimpiák helyszínén, a görögországi Olümpiában lobban fel a 2020-as tokiói játékok lángja, március 12-én.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának híre szerint Héra templomában a papnők ezúttal is a tradicionális módszerrel, a napsugarak és egy homorú tükör segítségével lobbantják majd fel a tüzet. A ceremónia a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), a Görög Olimpiai Bizottság, valamint a tokiói szervezők köszöntéséből, a lánggyújtásból, valamint a fáklyafutás görög szakaszának rajtjából áll majd.

A láng március 12. és 19. között járja be Görögországot,

a japán futók között pedig olyan klasszisok szerepelnek majd, mint a 2004-es athéni bajnok maratonfutó, Nogucsi Mizuki a háromszoros olimpiai aranyérmes cselgáncsozó, Nomura Tadahiro, vagy a három ötkarikás aranyéremmel rendelkező birkózó, Josida Szaori. A tervek szerint március 19-én az athéni Panathinaikosz Stadionban kerül sor a fáklyaátadásra: ekkor veszik át a tokiói szervezők a lángot a Görög Olimpiai Bizottságtól, majd másnap egy különleges,

“Tokyo 2020 Go” feliratú repülőgép szállítja Japánba

a Mijagi prefektúrában található JASDF Macusima légierő-bázisra. A szigetországi fáklyaváltó során a 2011-es földrengés által leginkább sújtott területekre is eljut az olimpia lángja, amely a július 24-én sorra kerülő nyitóünnepségig 47 prefektúrában visznek majd körbe.

 
 

 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!