Először marad el a Boston Marathon

1897 óta először idén kellett törölni a Boston Marathont.

A világ egyik legjelentősebb futóversenyét eredetileg április 20-án rendezték volna, de a koronavírus-járvány miatt előbb szeptember 14-re halasztották, majd a szervezők csütörtökön bejelentették, hogy idén biztosan nem tartják meg.

A bostoni versenyen több mint 30 ezren szoktak rajthoz állni,

őket több mint egymillió ember biztatja, márpedig ez ősszel sem lesz összeegyeztethető a távolságtartási óvintézkedésekkel. Az első versenyt 1897-ben rendezték - 15 futó részvételével -, hogy megemlékezzenek az első modern kori olimpiai játékokról, amire egy esztendővel korábban került sor. Az első világháború miatt 1918-ban némileg változott a lebonyolítás, ugyanis váltóversenyre került sor. A 2013-es futás félbeszakadt, amikor két bomba robbant a célvonalon, néhány órával a profik beérkezése után, amikor sok szabadidős futó még a pályán volt. A maraton évente több mint 200 millió dollár bevételt jelent a városnak, a helyi atlétikai szövetség és a futók pedig alkalmanként mintegy

40 millió dollárt gyűjtenek össze jótékonysági célokra.

Bár a Tokió Marathont márciusban alig több mint kétszáz profi részvételével megrendezték, Boston polgármestere közölte, ők nem tartanak olyan versenyt, amelyen nem vehetnek részt szabadidős futók. A szervezők csütörtökön azt mondták, az idei verseny helyett egy virtuális eseményre kerül sor, amelynek résztvevői - miután igazolják, hogy teljesítették a maratoni távot - érmet kapnak. A jövő évi Boston Marathon április 19-én, a 125. verseny pedig 2022. április 18-án lesz.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!